Uutisia‎ > ‎

Karjalaiset kesäjuhlat Hämeenlinnassa

lähettänyt Lahden Laulajat 16.6.2019 klo 8.22   [ 9.7.2019 klo 1.39 päivitetty ]
Kuoro oli mukana Karjalaisilla kesäjuhlilla Hämeenlinnassa 2019. Tällä kertaa osallistuimme vain kuorokavalkadiin, jossa lauloimme yhdeksän muun kuoron kanssa Hämeenlinnan urheilupuiston Elenia Areenassa. Esitimme seuraavat laulut
- Kesäyö, säv. Heino Kaski
- Oman kullan silmät, suomalainen kansanlaulu
- Kekrinä, säv. Kaj Chydenius
Kavalkadin tuomaristo antoi seuraavan palautteen.

Lahden Laulajat ry

Tosi rohkea ja iloinen meininki, kuoro on todellinen ilopilleri! Laulajat elivät mukana koko kropallaan ja sielullaan, sitä oli ilo seurata. Kuorolaisilla oli harvinaisen hyvä kontakti toisiinsa.

Plussat: Tekstit selvää, balanssi hyvä. Vapautunutta hauskaa tulkintaa (Kekrinä ja Oman kullan silmät). Vaativakin harmonia onnistuu (Kesäyö). Kehitettävää: Selvä äänenanto antaisi varmuutta accappella-lauluissa.

Kuoro näytti kauniilta hienoissa kansallispuvuissaan ja ulkoa esitettyjä lauluja oli miellyttävää katsoa ja kuunnella. Kuorolaisilla oli hyvä kontakti toisiinsa ja ilmaisutahtoa. Ilmaisu hieman verotti laulutekniikkaa, joten jatkossa näiden yhdistäminen voisi olla kehittämiskohteena. Myös sävellajeja kannattaa miettiä tarkemmin, jotta musiikin sävyjä voisi ilmaista mahdollisimman hyvin. Tarkan ja yhtenäisen rytmiikan harjoitteluun kannattaa myös paneutua.

Tällä kuoromatkalla oli mukana 18 laulajaa


Etelä-Suomen  Sanomat julkaisi 9.7.2019 Annelin kirjoittaman tapahtumakuvauksen lehden Meidän juttu -osioon.