Karjalaiset kesäjuhlat 2017

Post date: Jun 20, 2017 9:36:17 AM

  • Lahden Laulajat osallistui Karjalaisille kesäjuhlille Jyväskylässä 17.-18.6.2017. Kuoro esiintyi kesäjuhlien kuorokavalkadissa seitsemän muun kuoron kanssa. Kuoronjohtajamme Minna Lamppu oli valinnut ohjelmistostamme seuraavat laulut:Sinun kanssasi (säv. Heikki Valpola, sov. Ari Niskanen)

  • Oman kullan silmät (suom. kansansävel, sov. Petri Laaksonen)

  • On suuri sun rantas autius (suom. kansansävel, sov. Matti Hyökki)

Kuoro onnistui hyvin esityksessään ja arvosteluraati lähetti seuraavan palautteen:

Lahden Laulajat

Ulkoa laulaminen vaikutti siihen, että johtajaa seurattiin tarkasti. Naiset pitivät säveltason miehiä paremmin. Laulussa ’Oman kullan silmät’ miehetkin pääsivät mukaan eikä pieni laulajamäärä haitannut. Laulu esitettiin innostuneesti ja kuoro oli siinä parhaimmillaan, sydän mukana.

Kokonaisuutena kavalkadi antoi hienon näytteen karjalaisen kuorolaulun tilanteesta. Nostalgialla on sijansa eikä sitä saa meistä pois pyyhityksi, mutta katsetta on syytä suunnata myös eteenpäin kohti uusia ulapoita ja valloittamattomia mantereita. Kavalkadi sisälsi molempia katseen suuntia.

Kiitos järjestäjille ja esiintyjille!

Jyväskylässä 17.6.2017

Heikki Ala-Tauriala Tapio Kotilainen Kari Rautsi

Kuoro oli mukana myös sunnuntain päiväjuhlan suurkuoroesityksessä, jossa laulettu Sibeliuksen Finlandia oli mukana kesäjuhlien Suomi 100 -tapahtuman johdosta.

Karjalaiset kesäjuhlat 2017 suurkuoro

Kuoro Jyväskylän Paviljongin esiintymislavalla

Juhlakulkue marssittiin jälleen sateessa